MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams

MB1 - Mercedes-Benz bendraminčiams (http://www.mb1.lt/index.php)
-   W124 (http://www.mb1.lt/forumdisplay.php?f=200)
-   -   C124 spyruokliu keitimas (http://www.mb1.lt/showthread.php?t=3024)

mikis 2009-11-19 17:32

C124 spyruokliu keitimas

Sveiki.

Noreciau biski informacijos, apie spiruokles, kaip suzinoti kada jos jau prie mirties, kokie simptomai ar kaip galim pamatiti suzinoti?

beja pas mane priekija stovi geltonos 6 apveju bent kiek atsimenu, kokias galim butu isigit panasias ? ir kiek mazdaug kainuotu i prieki dvi ?

Edgis 2009-11-19 17:33

Palauk vakaro, užeis Samagonas, Edgaras, jie papsakos

mikis 2009-11-19 18:16

lauksiu.. ir kitu ziniu :-)

nes man idomu pasidare, pas mane vairuotojo pusei, priekine tokia biski per centra visu apveju tokia sukripus, tai gal cia tas zenklas kad jau :cenzura: jei ?

samagonas 2009-11-19 18:16

Citata:

Pradžioje rašė mikis (Post 48946)
Sveiki.

Noreciau biski informacijos, apie spiruokles, kaip suzinoti kada jos jau prie mirties, kokie simptomai ar kaip galim pamatiti suzinoti?

beja pas mane priekija stovi geltonos 6 apveju bent kiek atsimenu, kokias galim butu isigit panasias ? ir kiek mazdaug kainuotu i prieki dvi ?

Kas tau blogai?Kodel nori keisti?
Pas mane buvo vairuotojo puse per daug nusrdusi,liesdavo arka,tai irgi maniau,kad spyruokle kalta,pravazhiavau 100 servizu,niekas tiksliai negalejo pasakyti,bet pagrinde noredavo spyruokles keisti,bet taip,kaip norejau suzheminti ir pakietinti mashina (nes labai nervindavo,kai greit vazhiuojant ir staigiai spaudzhiant ant stabdzhiu,priekis krisdavo ant zhemes) tai nusprendzhiau,pradzhioj isideti truputi pasportintus mortikus,jie pora centimetru trumpesni,uzh originalius (geltoni),markes dabar nepamenu,ne pati shustriausia,bet vokishki su garantija :) Tai vo,kai ishtraukiau senus mortikus (nors jie atrode geri),pasirodo vairuotojo puses buvo,parejas.Tiksliau mortikas veike gerai,bet ishtraukus,pachiam virshui turejo kokia pora centimetru laisvumo,sukrisdavo staigiai (nemoku paaishkinti :) ) Del to ir ta vairuotojo puse budavo zhemiau.Kai isidejau naujus mortikus (spyruokles atrodo,kaip naujos,matyt neseniai keistos),tai vazhiavimas pasikeite,manau kokia 60% i geraja puse,dabar mashina stovi lygiai,ant posukiu,kur ankschiau nedrasiai imdavau 80km/h,tai vakar specialiai pabandzhiau ishlaushti ant 110km/h,manau pasitreniravus ir 120 isheitu :) Bet labiausiai dzhiaugiuosi,kai stabdau mashina priseda tolygiai,ne taip kaip ankschiau,galas pakildavo,priekis nukrisdavo.
Tai vo chia man vienas pabure,kad ir amortikas taip keistai parejo,del to,kad spyruokles buvo trumpos ir kietos,o mortikas originalus,del to ir susidrozhe (bet del to nezhinau,gali buti,kad pagaravo meistras :))) )
Taip,kad gerai ishsiaishkink,kur pas tave problema,arba keisk viska,tada tikrai bus gerai :)))

mikis 2009-11-19 18:20

na matai duosiu kaip pvz, kai per koki nauja menta persprendu prieki ziauriai dauziasi, taris nebutu amortiku, panasiai kaip tu pasakoji. bet galvoju pradziai gal spiruokles meginti keisti, nes jos pigiausios.. o jei del amortiku sakai kad sportiniai yra zemesni, kaip ackirti ar sportiniai ar ne? gal kas uzrasita kur yra ? ar tarkim nuo "sportline" tiktu jie ? nes donaras yra

Citata:

Pradžioje rašė samagonas (Post 48973)
Kas tau blogai?Kodel nori keisti?
Pas mane buvo vairuotojo puse per daug nusrdusi,liesdavo arka,tai irgi maniau,kad spyruokle kalta,pravazhiavau 100 servizu,niekas tiksliai negalejo pasakyti,bet pagrinde noredavo spyruokles keisti,bet taip,kaip norejau suzheminti ir pakietinti mashina (nes labai nervindavo,kai greit vazhiuojant ir staigiai spaudzhiant ant stabdzhiu,priekis krisdavo ant zhemes) tai nusprendzhiau,pradzhioj isideti truputi pasportintus mortikus,jie pora centimetru trumpesni,uzh originalius (geltoni),markes dabar nepamenu,ne pati shustriausia,bet vokishki su garantija :) Tai vo,kai ishtraukiau senus mortikus (nors jie atrode geri),pasirodo vairuotojo puses buvo,parejas.Tiksliau mortikas veike gerai,bet ishtraukus,pachiam virshui turejo kokia pora centimetru laisvumo,sukrisdavo staigiai (nemoku paaishkinti :) ) Del to ir ta vairuotojo puse budavo zhemiau.Kai isidejau naujus mortikus (spyruokles atrodo,kaip naujos,matyt neseniai keistos),tai vazhiavimas pasikeite,manau kokia 60% i geraja puse,dabar mashina stovi lygiai,ant posukiu,kur ankschiau nedrasiai imdavau 80km/h,tai vakar specialiai pabandzhiau ishlaushti ant 110km/h,manau pasitreniravus ir 120 isheitu :) Bet labiausiai dzhiaugiuosi,kai stabdau mashina priseda tolygiai,ne taip kaip ankschiau,galas pakildavo,priekis nukrisdavo.
Tai vo chia man vienas pabure,kad ir amortikas taip keistai parejo,del to,kad spyruokles buvo trumpos ir kietos,o mortikas originalus,del to ir susidrozhe (bet del to nezhinau,gali buti,kad pagaravo meistras :))) )
Taip,kad gerai ishsiaishkink,kur pas tave problema,arba keisk viska,tada tikrai bus gerai :)))

Edgaras 2009-11-19 18:24

dvi spyruokles turguj 100lt kainuoja.
siaip net nezinau ka cia tau patart...butum kaune tai pasiulyciau pas vaida vaziuot kad isziuretu vaziuokle :xx:

cia dar buvo panasiu pokalbiu
http://www.mb1.lt/showthread.php?t=2...124+spyruokles

mikis 2009-11-19 18:35

na perskaiciau ta tema.. suzinojau kad tinka amortikai nuo sportline, o tas gerai ;-D ten yra ir spiruokles, klausimas, kaip suzinoti ju tampruma tu spiruokliu kiek pjauti ?

samagonas 2009-11-19 19:05

Citata:

Pradžioje rašė mikis (Post 48986)
na perskaiciau ta tema.. suzinojau kad tinka amortikai nuo sportline, o tas gerai ;-D ten yra ir spiruokles, klausimas, kaip suzinoti ju tampruma tu spiruokliu kiek pjauti ?

tai gal nereiks pjauti?pazhiurek,kaip ant mashinos atrodo? O gal gumos ten stovi ir tereiks ishimti? Ka tu aplamai nori daryti? suzheminti del grozhio,ar rimtai suzheminti ir sukietinti,vazhiuokle? Manau nuo sportlaino turetu gerai buti,ten jau viskas paskaichiuota.

mikis 2009-11-19 19:19

pas mane suzeminta, ir prieki sakau yra 6 apvejos. o kas su amortikais ar sprendzimo rasiau virsui :) iskarto po tavo posto

DTM 2009-11-19 22:18

6 vijos labai mazai, bent jau pas standartine w124 spiruokle as suskaiciavau 11 viju. Gumos virs spyruokles turi buti, tik ju buna 5 skirtingu storiu.

yamato 2009-11-19 22:28

kaune zinau, kas atrestauruoja amortizatorius ir padaro reikiama kietuma ir ilgi (ko pasekoje - amortizatorius vaiksto ta pacia trajektorija, nei anksciau, nei zemiau, paciam amortizatoriui sveikiau)

kaina - 100lt/vnt :)
gali buti ir pasibaige amortizatoriai :)

draugas ant Honda CRX veze apsitepalavusius atrestauruot ir sukietint, sumokejo 400 uz visus 4 amortizatorius ;)

pats ziurausi kokiu nelabai gyvu amortizatoriu papigiai, pats vezt zadu trumpint ir kazkiek sukietint ;) kad ant pavasario visas komplektas butu ;)

nova 2009-11-19 22:58

Citata:

Pradžioje rašė DTM (Post 49040)
6 vijos labai mazai, bent jau pas standartine w124 spiruokle as suskaiciavau 11 viju. Gumos virs spyruokles turi buti, tik ju buna 5 skirtingu storiu.

stai net 12 :D
tiesa ziauriai aukstai masina stovi su jomis :unreal: :fire:

http://s16.radikal.ru/i191/0911/20/03f06262701f.jpg

samagonas 2009-11-19 23:15

Citata:

Pradžioje rašė nova (Post 49045)
stai net 12 :D
tiesa ziauriai aukstai masina stovi su jomis :unreal: :fire:

http://s16.radikal.ru/i191/0911/20/03f06262701f.jpg

Itariu kazhka prikelineji (jei ten tavo garazho nuotrauka?),galetum parodyti :geda:
Chia kaip suprantu shviezhiai nudazhiai spyruokle?

nova 2009-11-19 23:18

ne, nedaziau, spyruokle nauja.
cia buvo paprasciausias W124 spyruokliu keitimas :)
garazas deje ne mano.

samagonas 2009-11-19 23:30

Citata:

Pradžioje rašė nova (Post 49048)
ne, nedaziau, spyruokle nauja.
cia buvo paprasciausias W124 spyruokliu keitimas :)
garazas deje ne mano.

na gerai.tada pasakyk,o kur tokios spyruokles (juodos) dedamos? kazhkaip nesveikai ilgos atrodo.

nova 2009-11-19 23:42

300E
cia tos geltonos nesveikai trumpos tiesiog :)

mikis 2009-11-24 00:16

tai ar kas nors man pasakis kaip ackirti supuvuse spiruokle nuo normalios? ;-) ar yra kokie pozimei? be atsilupusiu dazu :-)

Zilvis 2009-11-25 09:41

Nera jokiu pozymiu, isskyrus luzusi apvija. Isiimsi spyruokle ir pamatysi, ka dnuluzes galiukas.

Edgaras 2009-11-25 12:32

pas mane vienoj priekinej luzes galiukas buvo.
tai nuvariau pas vaida - nupjove ir kita taip pat :xx:

mikis 2009-12-29 14:45

Prikelsiu tema, nors nelabai atitinka ji, dabar ziurekit as i savo zeminta noriu ideti naujus amortizatorius, kokius man deti? is kur zinoti kokio augkscio kokio kietumo imti? nes kiek girdejau kad jei zeminta yra ir perki standarta jie greiciau uzsimusa, kiek cia tiesos.
Keisti noriu Priekinius jei kas turi kokiu geru atitinkanciu siulikit :-)

ir dar ar tinka galines spiruokles i prieki ?

yamato 2009-12-29 17:49

Citata:

Pradžioje rašė mikis (Post 54540)
Prikelsiu tema, nors nelabai atitinka ji, dabar ziurekit as i savo zeminta noriu ideti naujus amortizatorius, kokius man deti? is kur zinoti kokio augkscio kokio kietumo imti? nes kiek girdejau kad jei zeminta yra ir perki standarta jie greiciau uzsimusa, kiek cia tiesos.
Keisti noriu Priekinius jei kas turi kokiu geru atitinkanciu siulikit :-)

ir dar ar tinka galines spiruokles i prieki ?

galine spyruokles priekiui netinka :) skiriasi ilgis, pats plotis, ar kaip tai pavadint :)

o zinau tokius vyrukus kaune, kurie pagal auto auksti padarys atitinkama ilgi, atrestauruos bet kokius amortizatorius, padarys koki nori kietuma... vnt kaina ~100lt buvo pries metus :)

mikis 2009-12-29 18:44

na ta maciau tavo pastraipa, bet as klaipedietis, ir tikrai i kauna nevaziuosiu del amortiku restauravimo :/ todel kol litu yra reikia apsiprekinti :-) todel ir laukiu tipsu

mersas32 2010-02-13 21:35

Mercedes w210 E keturakis spyruokles keitimas

sveiki.
esu cia naujokas.
turiu mb w210.
reikia pakeisti spyruokle priekyje.
Gyvenu airijoje ir šitam atsilikėlių krašte niekas negali pakeisti, nes reikia tipo specialaus įrankio norint ją išimti įdėti. tik mersas gali tai padaryti...
kažkaip netikiu, kad lietuvoj meistrai garažuose iš viso girdėję apie kokius nors įrankius spyruolių dėjimui, tad pamaniau gal kas iš jūsų susidūrėt...
kokiu būdu ją įdėti.
Dėkuij

cabrys 2010-02-13 21:39

Manau tas "specialus irankis" yra paprasciausiai sriegines reples spiruoklem. Bent jau lietuvoj, tai ju gali gauti vos ne betkuriam turguj :)

Tomskis 2010-02-13 21:39

jeigu ant keltuvo, tai atlaisvinta turi buti pakaba, sarnyras isimtas, dedi spyruokle, statai po sake koki vamzdy ar pagali, ir leidi keltuva zemyn, kad susispaustu spyruokle ir viska surenki. o jeigu be keltuvo, tai su donkratu, arba tiesiog su spyruokliu suspaudeju, bet reik labai atsargiai, nes jei issoks spyruokle is to suspaudejo, tai kiaurai krutine gali nueit :)

mersas32 2010-02-13 21:42

Citata:

Pradžioje rašė cabrys (Post 65095)
Manau tas "specialus irankis" yra paprasciausiai sriegines reples spiruoklem. Bent jau lietuvoj, tai ju gali gauti vos ne betkuriam turguj :)

ne,- tokias turi jie
turi ir hidraulinius tuos bet tipo dėl dydžio hidraulinio neįkisi o replių irgi
original mersinis yra toks:

http://cgi.ebay.co.uk/Mercedes-Coil-...item3ca9fd7d15

Citata:

Pradžioje rašė Tomskis (Post 65096)
jeigu ant keltuvo, tai atlaisvinta turi buti pakaba, sarnyras isimtas, dedi spyruokle, statai po sake koki vamzdy ar pagali, ir leidi keltuva zemyn, kad susispaustu spyruokle ir viska surenki. o jeigu be keltuvo, tai su donkratu, arba tiesiog su spyruokliu suspaudeju, bet reik labai atsargiai, nes jei issoks spyruokle is to suspaudejo, tai kiaurai krutine gali nueit :)

dėkuij už super greitus atsakymus
šitas realesnis
tokio nesumastem
reikia ant keltuvo ji statyt teisingai
jie turi toki kur greiciu dezes kelia hidraulini su juo gali sukelti arba lifta paleisti
leidziant lifta ji niekur nenusaus, siandien vienas airekas keliena susizeide su mano spyruokle nezinau ka jis ten dare. sakiau spausk su hidraulu ir apvyniok vielom ir kisk i auto turbut nepasieke ir sake iranki sulauze:(:(

Tomskis 2010-02-13 21:55

as irgi sau keiciau ant keltuvo, po sake states ta kaip tu sakai kur po greiciu dezem stato, arba po varikliu

yamato 2010-02-13 22:58

Citata:

Pradžioje rašė mersas32 (Post 65099)
dėkuij už super greitus atsakymus
šitas realesnis
tokio nesumastem
reikia ant keltuvo ji statyt teisingai
jie turi toki kur greiciu dezes kelia hidraulini su juo gali sukelti arba lifta paleisti
leidziant lifta ji niekur nenusaus, siandien vienas airekas keliena susizeide su mano spyruokle nezinau ka jis ten dare. sakiau spausk su hidraulu ir apvyniok vielom ir kisk i auto turbut nepasieke ir sake iranki sulauze:(:(

negalima niekuo apvynioti tos spyruoklės, nes ten net neįsivaizduoji, kas per jėga yra... :ne:

dalelinijo 2010-02-13 23:02

jo ten jega tai tai gera, jai bededant i vieta ta viela apviniota truktu, tai dantys pabiretu su visa zandena:D

samagonas 2010-02-13 23:03

Citata:

Pradžioje rašė yamato (Post 65106)
negalima niekuo apvynioti tos spyruoklės, nes ten net neįsivaizduoji, kas per jėga yra... :ne:

Esu mates,kad indenai su tais furistu dirzhais sutempineja.Berods laiko.

mikis 2010-02-14 10:36

tie dirzai gerai laiko :) ..bet dirzas dirzui nera ligus.. as turgui nusipirkau keleta rusiu, vienus trumpesnius kitus ilgesnius.. ant dienu keisiu sau :)

Citata:

Pradžioje rašė samagonas (Post 65108)
Esu mates,kad indenai su tais furistu dirzhais sutempineja.Berods laiko.

dalelinijo 2010-02-14 10:51

linkiu neprarast dantu:D

mikis 2010-02-14 10:55

dantis neproblema, galim kitus isidet :-D vot jei zandikauli nusuks i kita puse, tada jau bus bednai

Citata:

Pradžioje rašė dalelinijo (Post 65148)
linkiu neprarast dantu:D

mikis 2010-03-11 17:55

:/ vis niekaip nesigauna susitrumpintu spiruokliu.. o tiksliau uzsijimti ju.. :) vakar nusipirkau senukuose tuos dirzus, kur furistai sutampo prekes :D zodziu neuztenka smarves jam sutraukti.. :/

lisas 2010-03-11 19:10

manau su stropu (dirzu)nesutrauksi spyruokles,jis bus per ilgas,nes nuo spynos iki kablio bus per ilgas.esu keitas sau su pakrautuvu-padedavau tona ant spyruokles kad suspausti ir pavyniodavau viela-kaip kazkas sake laaaabai pavojinga,kelis sykius viela truko tai kokius 6 metrus i virsu pasokdavo,o jai tuo metu buciau laikes tai manau pasoktu kartu su pirstukais mano.paimk spyruokliu suspaudejus ir suspausi,tik reikes dvieju minimum,kad spyruokle nelinktu.arba jai turi suvirinimo aparata ir moki virinti,tai paimk 12mm smeige,prikabin vienam gale verzle,suburk ka nors panasaus i kablius ir pirmyn.nors ka as cia pezu-manau neturi airijoj su savim pasiemes sverkes.nusipirk spyruokliu suspaudejus ir pirmyn-as pirkau ebay uz 12svaru.

lisas 2010-03-11 19:13

Citata:

Pradžioje rašė mersas32 (Post 65092)
sveiki.
esu cia naujokas.
turiu mb w210.
reikia pakeisti spyruokle priekyje.
Gyvenu airijoje ir šitam atsilikėlių krašte niekas negali pakeisti, nes reikia tipo specialaus įrankio norint ją išimti įdėti. tik mersas gali tai padaryti...
kažkaip netikiu, kad lietuvoj meistrai garažuose iš viso girdėję apie kokius nors įrankius spyruolių dėjimui, tad pamaniau gal kas iš jūsų susidūrėt...
kokiu būdu ją įdėti.
Dėkuij

manau neverta keisti viena spyruokle tik-masina nestoves lygiai,nes viena bus sena o kita nauja,tai sena bus daugiau susedusi.o jai nori deti nuo kitos masinos tai imk abi spyruokles ir keisk abi,taip pat nepatartina keisti po viena amortizatoriu
beto manau jie neatsilikeliai,o paprasciausiai nori litu uzsikalti.pas mus uk tas pats.buvo man spyruokles atrama (stakanas) nupuves,tai aplaksciau visus servizus-sako vieni,kad neimanoma suvirinti,kiti kad reikia tepala isleisti-zodziu jai nori tai keisk amortika visa,o levu nenorejau deti,o originalus tai daug kainuoja.tai uzvariau i viena serviza to paties paprasiau kad suvirintu,jie irgi sako neimanoma-tada nervai neislaike ir sakau duok as pats susivirinsiu,tas su tokia pasaipa sako imk(tipo nieko tau neiseis),tai po 10 minuciu atrode kaip naujas-tiems stalciai atsidare-sako gal nori darbo-kebulus virinti.sakau dekuj,viena yra stakana privirinti,o kita kebula idealiai sukabinti.tai amortikas iki siol tarnauja

mikis 2010-03-11 19:55

tu kalbiu apie kuriuos sneki pilnas garazas :)) neina uzmauti, tai vienas trugdo tai kitas neuzsimauna, tai ant kito stripas per silpnas linksta.. ir panasiai :) tai sakau vakar meginau tas virves.. persidariau jas kad kabliai butu arti.. be jegos neuztenka nors pajemiau kur 1t atlaiko ;/

lisas 2010-03-11 20:01

Citata:

Pradžioje rašė mikis (Post 69262)
tu kalbiu apie kuriuos sneki pilnas garazas :)) neina uzmauti, tai vienas trugdo tai kitas neuzsimauna, tai ant kito stripas per silpnas linksta.. ir panasiai :) tai sakau vakar meginau tas virves.. persidariau jas kad kabliai butu arti.. be jegos neuztenka nors pajemiau kur 1t atlaiko ;/

nelabai suprantu kaip gali atrypas lynki-juk suspaudejai veikia tempimo budu,na nebent jie gali kokiu tai nors budu issitempti arba trukti.manau kad nesuprantu apie ka tu tiksliai kalbi.as kalbu apie kazka i toki dalyka panasaus http://cgi.ebay.co.uk/CAR-COIL-STRUT...item19b8923a38

mikis 2010-03-11 20:05

jo jo tokiu visokiu.. 3 komplektus turiu, 2 komplektus vakar draugeliui atidaviau...

lisas 2010-03-11 20:12

nu blemba ir neina su tokiais nieko padaryti.tada turiu kita ideja.paimk spyruokle ir suspaus ja-pakisdamas ja po masina,bet pries suspausdamas pakisk po ja stropa,kai nuleisi masina tada suseg stropa jai esi perdares kad kabliai susieina,bet tai laaabai pavovinga jai issoks is stropo

Laikas rodomas GMT +2. Dabartinis laikas yra 08:10.